Puhelin:  045 65 11 505

Sähköposti:cia@stallsolbacka.fi

Ohjeet ratsastajille


Uusi asiakas? Ensikertalainen Stall Solbackassa? Tervetuloa!

Uusi asiakas? Ensikertalainen Stall Solbackassa? Tervetuloa!

Ennen tuntia

* Saavu tallille noin 30 min ennen omaa tuntiasi jotta ehdit harjata hevosesi huolella.Harjaus on hevosen puhdistuksen lisäksi tärkeää myös pintaverenkierron eli hevosen hyvinvoinnin kannalta.

* Keskiovesta sisään ja vasemmalle, ilmoitustaululla on lista josta näet ratsusi.Tavarat voi jättää kahvion hyllykkön niin halutessasi.

* Satulahuoneessa on lista mitä varusteita mikäkin hevonen käyttää. Siellä löytyy myös kaikki tarvittavat: Satula, suitset, harjat, suojat ja talvisin viltit. Kaikilla hevosilla on lampaankarva huovan ja satulan välissä. Jokaiselle hevoselle on omat nimetyt harjat ja varusteet.

* Hevoset tulisi sitoa kiinni hoitamisen ja varustamisen ajaksi. Sido hevonen aina vetosolmulla ja riimusta, ei koskaan suitsista. Poislukien Puppe, jolla vetopaniikki. Erityisesti Alma ja Kyösti kannattaa sitoa.

* On tärkeää että hevosia ei talviaikaan seisoteta turhaan ilman loimea. Kaikki hevosemme ovat klipattuja ja palelevat näin ollen helposti Ripeä harjaus ja  viltti päälle! Pahimmilla pakkasilla hevosilla käytetään lisäksi ratsastusloimia. Näistä lisätietoa kelin vaatiessa.

* Noin 5 vaille tasan kaviot putsataan ja kaikki lähtee järjestyksessä kerralla kohti maneesia/kenttää. Älä kulje liian lähellä edellistä. Ope avaa oven sisältä, odotattehan rauhassa.

* On erityisen tärkeää että kaviot putsataan vasta ihan viime hetkellä ennen lähtöä! Kuivike pakkaantuu hetkessä kavion pohjaan josta se kulkeutuu pihalle aiheuttaen kuraa ja kurjuutta.

* Jos et osaa tai halua varustaa hevosta itse, pyydä rohkeasti apua!

 

Tunnin jälkeen

* Ensin riisutaan hevonen varusteista. Heti harjaus ja toppaloimen pukeminen. Vasta kun hevosella on loimi päällä, viedään muut varusteet pois. Mikäli hevonen on hikinen, tulee fleeceloimi jättää kuivumisen ajaksi päälle.

* Älä jätä riimua ja narua karsinaan roikkumaan.

* Varusteet laitetaan pois seuraavasti. Satulavyö irroitetaan molemmilta puolin. Huovan voi jättää, mutta jos se on märkä/hikinen, voi sen irroittaa kuivumaan. Kuolaimet ja alaturparemmit pestään. Suojat harjataan hiekasta. Nahkavyöt ja suitset saisi mieluusti pestä tunnin jälkeen. Välineet löytyy pesupaikalta.

* Tarkista vielä lähtiessäsi, että karsinan ovi on kunnolla kiinni.

* Mikäli ratsusi on ämpärijuotolla, olisimme iloisia jos tarvittaessa täyttäisit ämpärin (Pulla, Raimo, Kerttu)

 

Yleistä

* Muistathan tarkistaa että NoShout on palautettu oikeaan paikkaan

* Kahviosta saa vapaasto käyttää astioita ja jääkaappia. Kahvia ja teetä löytyy kaapista. Tiskaathan käyttämäsi astiat

* Jos menet maneesiin katsomaan tunteja, käytäthän parkkipaikan puolista ovea. Vihellä kuuluvasti!

* Talvella käytetään maneesin päädyn parkkipaikkaa, kesällä ensisijaisesti tien viereistä.

* Lisäksi toivomme että kun ratsastaja on maneesissa jalkasin (esimerkiksi odottaa hevosta omalle tunnille, tai ratsastaja jonka hevonen jatkaa seuraavalle tunnille), hän osallistuisi pitämään pohjat hyvässä kunnossa keräämällä lannat.  Olemme panostaneet paljon hyviin ratsastuspohjiin, ja ne menevät pilalle jos pohjaan sekoittuu lantaa. Ethän myöskään ratsasta lantakasan yli hevosen selässä ollessasi.

 

 


Yhteystiedot

Puhelin:045 65 11 505
Sähköposti: cia@stallsolbacka.fi

Lepsämäntie 316
01800 Klaukkala

Y-tunnus: 2701297-6

Suomen Ratsastajainliitto
  • Hopoti
  • NoShout