Puhelin:  045 65 11 505

Sähköposti:cia@stallsolbacka.fi

Henkilökunta


 

 Kuva: Leena Alérini

Cecilia “Cia” Gundersby

Olen 31-vuotias ikuinen heppatyttö. Rakkaus hevosia kohtaan syttyi 2-vuotiaana talutusratsastuksessa Pariisin puistossa ja se on säilynyt läpi elämän. Alkutaipale on käyty Tapiolan ja Kilon ratsastuskouluissa, josta siirryin Soukkaan ja Peikille. Koko ajan kävin myös Hangossa ratsastamassa. Ensimmäinen oma poni oli ostohetkellä 22 -vuotias vanha, vihainen ja valkoinen tuntiponi nimeltään Hannibal. Vuosien saatossa ponit vaihtuivat hevosiin kilpailutavoitteiden kohotessa, saavutuksina tulivat mm PM-edustus, SM-mitaleja sekä lukuisia voittoja ja sijoituksia, mm U25 GP-sarjassa sekä myös Tapiola GP-sarjassa. Olen vuosien saatossa valmentautunut monella valmentajalla, mutta tärkeimmät opit tulivat mm Raija Jenseniltä, Timo Ajannolta, Peik Andersiniltä, Sanna Backlundilta ja Mia Maukoselta.

Nuorten vuosien aikana tuli taukoa ratsastamiseen opiskeluiden ajaksi ja palasin satulaan ensin Peikin ratsastuskoulussa, josta muistona jäi tuntiratsastajien mestaruudesta senioreiden hopeamitali, ja sittemmin omalla hevosella taas 130 cm tasolle asti. Viime vuodet olen kilpaillut lähinnä nuorilla hevosilla Racing-sarjassa, josta saavutuksina Racing sarjan 3:s sija sekä finaalin sijoitukset 2. ja 3. Olen lisäksi kouluttautunut SRL:n estetuomariksi ja stewardiksi.

 

Valtteri Reilin

Olen 25-vuotias neljännen polven hevosmies, isoisälläni tosin oli ravihevosia. Tähtäimessä on hevosten lisäksi juristin ammatti. Aloitin ratsastuksen 8-vuotiaana Jutan tallilla Tampereella, siskojen vanavedessä. Nuorena leikittiin tallin muiden poikien kanssa pikkurakuunoita ja turnajaisia, mutta ensimmäinen oma hevonen tuli ala-asteiässä, ja oli siskojen kanssa yhteinen. Nuorempana harrastin myös muita lajeja ratsastuksen ohella, muun muassa yleisurheilua SM-tasolla, mutta yläasteiässä muut lajit saivat väistyä hevosten tieltä. Ratsastusurani sai varsinaisen alkusysäyksen juniorivuosinani, kun sain silloisen ykköshevoseni Vianan. Sen kanssa olimme monena vuonna mukana liiton maajoukkueleirityksissä ja saavutimme sijoituksia 120-145 -tasolla. Mieleenpainuvin muisto on Finnderbyn 3. sija. Vianan jälkeen tuli Welfe de la vie ``Viivi´´, hevonen, jonka kanssa pääsin vakiinnuttamaan tasoni isommissa luokissa. Viivin kanssa saavutimme mm. nuorten SM-hopeaa vuonna 2012, LähiTapiola GP-sarjan 3. sija , PM-edustus ja muita lukuisia sijoituksia ja voittoja aina 150 cm -luokkiin saakka. Viimeinen yhteinen kisamme Viivin kanssa oli vuonna 2015 Helsinki Horse Show:ssa. Tämän jälkeen Viivi matkasi Hollantiin viettämään ansaittuja eläkepäiviä ja toivottavasti tekemään uusia pikku-Viivejä.

Viime vuonna minulla oli käytössäni lähinnä vain nuoria hevosia, joista parhain oli 7-vuotias ruuna Esteban S ``Esko´´. Esko voitti mm 7-vuotiaiden hevosten hallimestaruuden sekä oli Racing-sarjan kolmas. Loppukaudesta Esko kuitenkin loukkaantui ja palailee kisaradoille loppukaudesta 2017. Kilpailu-urani sivussa olen lukenut itselleni ammatin kengityksestä. Valmistuin Ypäjän Hevosopistolta joulukuussa 2015 hevosenhoitajaksi, sunntautumisena kengitys. Tällä hetkellä kengitän opiskelujen sallimassa laajuudessa. Lisäksi valmennan ja ratsutan, lue lisää “Valmennus ja ratsutus” –sivuston alta.

 

Nina Tiihonen

Stall Solbackan ratsastuksen opetuksesta tulee vastaamaan Nina Tiihonen! Nina on 40-vuotias hevosalan ammattilainen, joka siirtyi meille Kilon Tallilta, jossa hän on vastannut ponien tunneista vuodesta 2012 alkaen. Ennen pestiään Kilossa, Nina on opettanut Nuuksion Ratsastuskeskuksessa ja Etelä-Vantaalla. 

”Olen todella innoissani tästä tilaisuudesta!”, Nina kertoo, ja jatkaa ”Vaikka entisten oppilaiden jättäminen tuntuu raskaalta, on todella hienoa päästä luomaan uutta ja kantamaan suuremman vastuun pääopettajan roolissa. Minulla on paljon visioita ja ideoita, kuinka yhdessä lähdemme rakentamaan Stall Solbackan kulttuuria ja toimintaa”.

Opetuksessaan Nina painottaa oikean istunnan ja rentouden merkitystä ja yhdessä kehittymistä hevosta kuunnellen. Siisti ja hevosystävällinen tapa ratsastaa, joka on kuitenkin tehokas. Nina itse on valmentautunut mm Ville Vaurion, Klaus Karppisen ja Mascha Collianderin opissa. 

Ninan aikaisemmilta oppilailta on kuultu positiivista palautetta muun muassa tilannetajusta ja onnistumisen tunteista. ”Nina on erittäin kannustava opettaja, joka osaa lukea tilannetta ja tarvittaessa sopeuttaa tehtäviä. Aina on tunnin lopuksi jäänyt hyvä mieli, vaikkakin jokin asia olisi tuntunut haastavalta”, kertoo eräs Ninan oppilaista. 

Oma kilpaileminen on jäänyt vähemmälle Ninan panostaessa tyttärensä kilpailu-uraan, vaikka muutamia startteja on tehtynä HeB-HeA tasolta. Ninan tytär Jenna kilpailee 2-3 tasolla esteratsastuksessa, tämän kauden tähtäimenä junioricup.

 

Tiina Tarkkala

Stall Solbackassa opettaa maanantaisin Tiina Tarkkala. Tiina on erittäin pitkän kokemuksen omaava hevosalan rautainen ammattilainen, jolla on pitkä kokemus ratsastuksen opettamisesta. 

Koulutukseltaan Tiina on ratsastuksenopettaja sekä Tiina on suorittanut valmentajan ammattitutkinnon. Aikaisempaa ratsastuskoulun opetusta on tullut suoritettua Nummisten perheen alaisena Evitskogin Ratsastuskoulussa vuosina 1991-1999 sekä Solbackassa 2000-2003. Tällä hetkellä Tiina valmentaa lähinnä yksityisratsukoita, jonka lisäksi Tiina toimii Ratsastajainliiton Talent Programin valtakunnallisena valmentajana kouluratsastuksen puolella. 

Tiinan opetuksessa paneudutaan muun muassa istuntaan, apujen käyttöön ja vaikuttamisen. Kaiken perustana on huolellinen ja motivoitu perusopetus, jonka kautta luodaan kestävä pohja ratsastajan kehitykselle. Tiina on innoissaan aloittamassa tammikuussa Stall Solbackassa, ja sanookin että: “Kivaa päästä tekemään jotain uutta ja tykkään aidosti ratsastuskoulutyöstä todella paljon!”. Terveisiä kaikille uusille ja vanhoille oppilaille, tunneilla on vielä tilaa. 

Toivotamme Tiinan lämpimästi tervetulleeksi Stall Solbackan jengiin! Nähdään maanantaisin! 

 

Sanna Ylänne

Sanna on 20 vuotta hevosalalla täysipäiväisesti työskennellyt, edelleen työhönsä intohimoisesti suhtautuva opettaja ja valmentaja. Matkan varrella Sanna on työskennellyt tallityöntekijänä, ratsuttajana ja viimeiset 15 vuotta opettajana. Stall Solbackassa Sanna opettaa sunnuntaisin syyskaudesta 2018 alkaen! 

Hevoset ovat kuuluneet Sannan elämään lapsesta saakka. Hän on aloittanut hyvin perinteisesti ratsastuskoulusta. Opettajan työn ihannointi näkyi jo lapsena, kun Sanna pakotti serkkupojat mummolla “ratsastustunnille” juoksemaan pihaa ympäri. Sillä tiellä ollaan siis edelleen!

Opettajana Sanna on rauhallinen (eräiden lapsi-oppilaiden vanhempien sanoin “lehmänhermoinen”), mutta vaativa. Tunneilla keskitytään paljon ratsastajan apujen käyttöön, istunnan ja kehon toimivuuteen ja hevosen liikkumiseen. Sanna sanoo: "Punainen lankani opettamisessa onkin, että perusasiat ovat kaiken kivijalka. Kun ratsastajan perusasiat istunnan ja hevoseen vaikuttamisessa ovat “selkärangassa”, on vaikeampien asioiden tekeminen myös helpompaa, lajista riippumatta."

Ratsastus harrastuksena ja ammattina on ikuisen oppimisen tie. Loppumaton tiedon ja oppimisen jano on saanutkin minut opiskelemaan työn ohella monenlaista; liikunnan ammattitutkinto (lisää ymmärrystä ihmisen kehosta ja sen käytöstä/ toiminnasta), pedagogiikan opintoja, SRL:n lajivalmentaja (koulu ja este), este taitotuomari ja lukuisia lyhyt kursseja.

Tervetuloa uudet ja vanhat oppilaat tunneilleni =) Opetellaan yhdessä, mukavassa ilmapiirissä, ihanien nelijalkaisten kanssa parempaa yhteistyötä!

 

 

Tallimäyrät Alma ja Nella

Tallin rottavahdit ja kaiken kaivauksen asiantuntijat. Nella tykkää kaikista ja Alma kaikista jotka Nella on ensin hyväksynyt. Nella on 7 vuotias normaalikokoinen mäyräkoira ja Alma 2 vuotias kaniinimäyräkoira. Rakastavat lämpöä ja syliä. Varo märkiä pusuja! 

Nella                  Alma

 


Yhteystiedot

Puhelin:045 65 11 505
Sähköposti: cia@stallsolbacka.fi

Lepsämäntie 316
01800 Klaukkala

Y-tunnus: 2701297-6

Suomen Ratsastajainliitto
  • Hopoti
  • NoShout