Puhelin:  045 65 11 505

Sähköposti:cia@stallsolbacka.fi

Opetushevoset

Moondelight Linus

"Linus" 

Welsh sektio C, säkäkorkeus 140 cm. Syntynyt 2004.
Isä Moondelight Idefix, emänisä Tireinon Triple Crown.

Taso Ko HeA Re 90 cm. 

Linus on eteenpäinpyrkivä, mutta sivisytnyt kaikkien lasten suosikki. Linus on hyvin omanarvontietoinen ja haluaa olla huomion keskipisteenä. Karsinassa ja hoitaessa Linus on erittäin kiltti. Pienestä koostaan huolimatta, Linuksella on paljon annettavaa ratsastuksellisesti myös pienille aikuisille. 

Linkki esittelyvideoon: Youtube (koulu) ja Youtube (este)

 

Loket

"Leo" 

Estonian Sport Horse, ESH. Säkäkorkeus 164 cm. Syntynyt 2009
Isä Luxus Kisser, emänisä Algôt.

Taso Ko HeA, Re 100 cm.

Leo on karsinassa erittäin seurallinen ja huomiokipeä. Leo on erittäin kiltti ja tasainen ja soveltuu niin vähemmän ratsastaneille lapsille että kokeneemmille aikuisille. Ratsastaessa Leo on helppo ja tasasinen. Vaatimustason kasvaessa Leo tarvitsee vähän jalkaa mutta on kuitenkin kevyt ratsastaa. 

Linkki esittelyvideoon: YouTube (koulu) ja Youtube (este)

Polyman XO

"Raimo" 

Finnish Warmblood, FWB. Säkäkorkeus 168 cm. Syntynyt 2010. 
Isä Polyfino, emänisä Voltaire. 

Taso Ko HeA-VaB, re 110-120 cm.

Raimo on vahvasti omalla moottorilla liikkuva, kiltti möhköfantti. Raimo on vahvasti ratsastajansa peili; jos Raimoa puristaa ja vetää niin Raimo muuttuu vahvaksi ja hätäiseksi. Jos Raimoa ratsastaa kevyesti ja pehmeästi, Raimo hengittää syvään ja tekee kaiken mitä pyytää sulavasti ja pehmeästi. Raimo on vähän huolestuvaa sorttia, eli Raimoa pitää vähän ymmärtää ja rakastaa. Pieni rapsutus ratsastuksen lomassa rentouttaa ja palauttaa hyvän mielen. Raimo on kuitenkin ehdottomasti kiltti! Myös karsinassa Raimo on alkuun vähän ujo uusille ihmiselle, mutta kun vähän on juteltu mukavia, alkaa Raimo renotutumaan. 

Linkki esittelyvideoon: YouTube (koulu) ja Youtube (este)

Orkaan

"Osku"

Torinhevonen. Säkäkorkeus 171 cm. Syntynyt 2011. 
Isä Opaal, emänisä Prominent. 

Taso Ko HeA, re 100-110 cm.

Osku on lempeä jättiläinen. Karsinassa Osku on kovin kiltti ja joskus vähän härvääjä. Ratsastaessa Osku liikkuu kivastu omalla moottorilla, mutta isosta koostaan johtuen Osku saa vähän tukea. Parhaimmillaan Osku on kun ratsastaja tarjoaa kevyen tuntuman ja ratsastaa vähän jalalla jolloin Osku nousee kevyeksi ja pehmeäksi. Kiltistä luonteesta johtuen Osku sopii myös vähemmän ratsastaneille. 

Linkki esittelyvideoon: YouTube (koulu) ja Youtube (este) 

Akacija 

"Alma" 

Baltian Hannover. Säkäkorkeus 154 cm. Syntynyt 2012.

Taso Ko HeB, Re 90 cm. 

Alma on hitaanpuoleinen turvaratsu. Käytävälle saattaa näyttää hapanta naamaa mutta karsinaan mennessä Alman ilme kirkastuu. Ratsastaessa Alma ei ole mikään kuuraketti mutta osaa tarvittavat asiat ja on pehmä suustaan. Lapsille Alma sopii mainiosti mutta kun osaa pyytää, taipuu Alma myös vähän edistyneempiin kiemuroihin. 

Linkki esittelyvideoon: YouTube (koulu) ja Youtube (este) 

 

Dance con Bube Carrus

"Puppe"

Hannover ruuna. Säkäkorkeus: 165 cm. Syntynyt 2008. 
Isä Contendros Bube, emänisä Wolkentanz.

Taso Ko VaB, Re 90 cm.

Puppe on Kouluhevonen isolla Koolla! Puppe on karsinassa kovin kiltti mutta aavistuksen ujo joskus. Ethän sido Puppea kiinni, siitä hän ei pidä! Ratsastaessa Puppe on pitkälle koulutettu ja herkkä, ja joskus saattavat kierrokset nousta. Täällä kun istut ravilisäyksissä, voit taputtaa itseäsi olkapäälle! Nuorena Puppe on esiintynyt edukseen näyttelyissä ja Kyvyt Esiin tilaisuuksissa, saaden mm. laukasta täyden 10 pistettä! 

Linkki esittelyviedoon: Youtube (koulu) ja Youtube (este)

Tähän astiset kuvat © Aada Lätti

 

Grace

"Kerttu"

Hollannin puoliverinen, KWPN. Säkäkorkeus: 165 cm. Syntynyt 2011.
Isä Calvaro, emänisä Indoctro.

Taso Ko HeB, Re 100-110 cm.

Kerttu on ihana prinsessa! Karsinassa Kerttu on kiltti ja seurallinen, joskus paikallaan pysyminen on haasteellista... Ratsastaessa Kerttu on kiltti ja helppo eikä liiku liian nopeasti. Ratsastaja ei kuitenkaan saa jäädä puristamaan, muuten alkaa herkkää neitiä suututtaa.


Parempi kuva tulossa, samoin videot.

Linkki esittelyideoon: YouTube (koulu) ja YouTube (este)

Flaiders 

"Kyösti"

Latvian Sport Horse. Säkäkorkeus: 167 cm. Syntynyt 2011. 
Isä Friscati, emänisä Quidam de Revel.

Taso Ko HeB-A, Re 110 cm.

Kyösti on rehti työmyyrä. Karsinassa Kyösti on vähän härvääjä ja kaikki pitää lapsen tavoin tunkea suuhun. Toiminnallisuudestaan huolimatta Kyösti on kiltti ja rehti kaveri. Ratsastaessa Kyösti on sopivan reipas ja eteenpäinpyrkivä olematta villi tai kuuma. Hetkittäin iiiso pää painaa paljon, joka korjaantuu kun ratsastaja ei jää kannattelemaan päätä, ratsastaa pohkeesta eteen ja pitää keskivartalonsa kurissa. 

Linkki esittelyideoon: YouTube (koulu) ja YouTube (este)

Dihanna 

"Nana"

Estonian Sport Horse. Säkäkorkeus: 163 cm. Syntynyt 2010. 
Isä Dollar, emänisä Carlos III.

Taso Ko HeB-A, Re 90 cm.

Nana on jo toisen polven ratsastuskouluhevonen, peräisin Tampereen kupeestä Jutan tallilta. Kaikessa Nanan olemuksessa paistaa läpi ystävällinen ja nöyrä luonne, ja kiltimpää hevostaa saa hakea. Hoitaessa Nana on todella rauhallinen ja kiltti, ja samoin ratsastaessa. Edistyneempi ratsastaja käynnistää tämän dieselmoottorin ja saakin allensa kevyen, pehmeäsuisen ja kuuliaisen ratsun, joka suorittaa nöyrästi kaikki pyydetyt asiat. Nana hyppää myös yhtä suoraviivaisesti ja nätisti, vaikka ei mikään kuuraketti olekaan. Nanalta on sairauden takia poistettu oikea silmä, mitä ei arkielämässä juurikaan huomaa. Pidäthän kuitenkin mielessä että kun esimerkiksi karsinassa liikut Nanan oikealla puolella, rapsuttelet ja juttelet hevoselle, jotta se ei ylläty läsnäolostasi. Ratsastaessa yksisilmäisyyttä ei juurikaan huomaa, mutta muistathan että et aja aitoja tai esteitä päin, sillä Nana ei näe suoraan vieressään olevaa estetolppaa tai kottikärryä jos se jää oikealle puolelle. Koulutustaso HeA, Re 90 cm

Linkki esittelyideoon: YouTube (koulu) ja YouTube (este)! 

Enter II 

"Edi"

Estonian Sport Horse. Säkäkorkeus: 168 cm. Syntynyt 2004. 
Isä Elar xx, emänisä Osman xx.

Taso Ko HeA-VaB, Re 90 cm.

Edi on ystävällinen herrasmiesruuna joka on aikaisemmassa elämässään pärjännyt hyvin aluetason koulukilpailuissa. Hoitaessa Edi on kiltti ja yksinkertainen, mutta ei ehkä yhtä hellyydenkipeä kun osa muista. Ratsastaessa Edillä on isot liikkeet, ja vaatiikin ratsastajalta hyvää keskivartalon hallintaa ja pehmeää kättä. Vaikka Edi ei ole missään nimessä vaikea ratsastaa, täytyy nappuloita vähän löytää. Jos ratsastaja on liian kova kädellä, ilmoittaa Edi siitä työntämällä kielen ulos. Tämä hevonen siis antaa välitöntä palautetta ratsastajalleen! Kun yhteinen sävel löytyy, on Edi todella kova vastus koulukisoissa, sillä Edillä on todella näyttävät keskiaskellajit. Esteillä Edi on todella simppeli ja suoraviivainen, sen kun ohjaa tolppien väliin niin Edi hoitaa homman kotiin. 

Linkki esittelyideoon: YouTube (koulu) ja YouTube (este)! 

Corona de Landetta 

"Karkki"

Hollannin puoliverinen, KWPN. Säkäkorkeus: 163 cm. Syntynyt 2007. 
Isä Indorado, emänisä  Narcos II

Taso Ko HeB, Re 120 cm.

Karkki on nätti kuin, no, karamelli. Kaunis musta tamma, joka on aina innokkaana lähdössä töihin. Ratsastaessa Karkki on menossa omilla jaloilla eteenpäin, ja esteet onkin parasta Karkin mielestä. Karkki osaa kaikki koulukuviot, mutta on parhaillaan esteradalla, jonne hän todella syttyy ja saattaakin käydä vähän kuumana. Edellisellä omistajallaan Karkki onkin kilpaillut esteratsastuksessa 120 cm tasolle asti. Koulupuolella on vielä vähän opettelemista, mutta Karkki on onneksi innokkaana aina menossa mukana. 

Koulutustaso Ko HeB, Re 110 cm. 


Linkki esittelyideoon: YouTube (koulu) ja YouTube (este)!  

Hot Bouton de Rose 

"Nuppu"

Puoliverinen risteytys. Säkäkorkeus: 151 cm. Syntynyt 2006. 
Isä Fair Play, emänisä Laeryds Benson.

Taso Ko HeA, Re 90 cm.

Nuppu on todella ystävällinen ja symppattinen, henkinen poni vaikka muutaman sentin liian iso onkin. Hoitaessa Nupulla on josksu tapana yrittää karata, eli pidäthän huolen että sidot ponin kunnolla kiinni ja pidät ovea kiinni. Ratsastaessa Nuppu on sopivasti etenevä, hyvin koulutettu ja kevyt ratsastaa. Nuppua rakastavat kaikki, lapsesta aikuiseen, sillä nöyrempää ja miellyttämisenhaluisempaa hevosta saa etsiä. Ainoa minus on ajoittainen irvistäminen satuloidessa, mutta siitä ei kannata väliittä. Satuloi rauhassa ja muistaa kiristää vyötä asteittain, niin ei tule Nupulle paha mieli. Aikaisemmassa elämässään Nuppu on ollut aikaisemmin töissä Uotilan ratsastuskoulussa, ja onkin ollut kovin suosittu. Lisäksi Nuppu on rohmunut sijoituksia ja mitaleja ratsastuskoulujen välisistä mestaruuksista, sekä Etelä-Suomen että valtakunnallisissa kisoissa.  

Linkki esittelyideoon: YouTube (koulu) ja YouTube (este)!  

Molstabergs Colombine 

"Iina"

Welsh Mountain (sektio A). Säkäkorkeus: 134 cm. Syntynyt 2008. 
Isä Colne Taboo, emänisä Heniarth Quip

Taso Ko HeB, Re 70 cm.

Iina on tallin syötävän suloinen maskottiponi joka hurmaa kaikki peikkotukallaan ja söpöllä ilmeellään. Hoitaessa Iina on kiltti ja helppo. Ratsastaessa Iina on suoraviivainen ja helppo, joskin joskus, eteenkin vähän edistyneimmillä ratsastajilla voi löytyä vähän ponimaisia jekkuja. Iina on koostaan huolimatta hyvin koulutettu ja pystyy vankan rungonsa ansiosta kantamaan myös pienen aikuisen. Hypätessä Iina kuljettaa kuskin kiltisti toivottuun suuntaan ja toivottua vauhtia, mutta esteen jälkeen ei kannata jäädä kaulalle makaamaan, sillä josksu Iina voi jekuttaa vetämällä pään alas esteen jälkeen. Iina on aikaisemmin ollut töissä uotilan Ratsastuskeskuksessa ja onkin haalinut ison kasan sijoituksia ratsastuskoulujen välisistä kisoista. 

Linkki esittelyideoon: YouTube

 

Primo dons Derolando

"Doni"

Latvian Sport Horse. Säkäkorkeus: 168 cm. Syntynyt 2011. 
Isä Passi, emänisä Rondo

Taso Ko HeB-A, Re 100 cm.

Kapriano

"Kassu"

Latvian Sport Horse. Säkäkorkeus: 168 cm. Syntynyt 2013. 

Taso Ko HeB-A, Re 100 cm.

Anastazja

"Tuksu"

Haflinger. Säkäkorkeus: 148 cm. Syntynyt 2011. 

Taso Ko HeB, Re 90 cm.

 

Vandela

"Ella"

Eestinhevonen. Säkäkorkeus: 140 cm. Syntynyt 2006. 

Taso Ko HeC-B Re 80 cm.

 

Koh-I-Noor Unique

“Kippari”


Hannoverinhevonen, syntynyt 2011. Pius Pacelli x Chasseur I. Säkäkorkeus 163 cm.
Kavattaja Kallion perhe
Cialla kilpailtavana kauden 2016. Saavutuksina mm Racing-finaalin 2. sija, 5-vuotiaiden hallimestaruuskultaa sekä HIHS5-vuotiaiden aikaratsastusluokan voitto. Nykyään Kippari on siirtynyt pitkälti tuntikäyttöön.

 

Kippari kesällä 110-120 cm 5-vuotiaiden luokissa 2016
Kuvaaja: Henskun valokuvaus

 


Yhteystiedot

Puhelin:045 65 11 505
Sähköposti: cia@stallsolbacka.fi

Lepsämäntie 316
01800 Klaukkala

Y-tunnus: 2701297-6

Suomen Ratsastajainliitto
  • Hopoti
  • NoShout