Puhelin:  045 65 11 505

Sähköposti:cia@stallsolbacka.fi

Opetushevoset

 

Loket

"Leo" 

Estonian Sport Horse, ESH. Säkäkorkeus 164 cm. Syntynyt 2009
Isä Luxus Kisser, emänisä Algôt.

Taso Ko HeA, Re 100 cm.

Leo on karsinassa erittäin seurallinen ja huomiokipeä. Leo on erittäin kiltti ja tasainen ja soveltuu niin vähemmän ratsastaneille lapsille että kokeneemmille aikuisille. Ratsastaessa Leo on helppo ja tasasinen. Vaatimustason kasvaessa Leo tarvitsee vähän jalkaa mutta on kuitenkin kevyt ratsastaa. 

Linkki esittelyvideoon: YouTube (koulu) ja Youtube (este)

Polyman XO

"Raimo" 

Finnish Warmblood, FWB. Säkäkorkeus 168 cm. Syntynyt 2010. 
Isä Polyfino, emänisä Voltaire. 

Taso Ko HeA-VaB, re 110-120 cm.

Raimo on vahvasti omalla moottorilla liikkuva, kiltti möhköfantti. Raimo on vahvasti ratsastajansa peili; jos Raimoa puristaa ja vetää niin Raimo muuttuu vahvaksi ja hätäiseksi. Jos Raimoa ratsastaa kevyesti ja pehmeästi, Raimo hengittää syvään ja tekee kaiken mitä pyytää sulavasti ja pehmeästi. Raimo on vähän huolestuvaa sorttia, eli Raimoa pitää vähän ymmärtää ja rakastaa. Pieni rapsutus ratsastuksen lomassa rentouttaa ja palauttaa hyvän mielen. Raimo on kuitenkin ehdottomasti kiltti! Myös karsinassa Raimo on alkuun vähän ujo uusille ihmiselle, mutta kun vähän on juteltu mukavia, alkaa Raimo renotutumaan.

Linkki esittelyvideoon: YouTube (koulu) ja Youtube (este)

 

 

 

Dance con Bube Carrus

"Puppe"

Hannover ruuna. Säkäkorkeus: 165 cm. Syntynyt 2008. 
Isä Contendros Bube, emänisä Wolkentanz.

Taso Ko VaB, Re 90-100 cm.

Puppe on Kouluhevonen isolla Koolla! Puppe on karsinassa kovin kiltti mutta aavistuksen ujo joskus. Ethän sido Puppea kiinni, siitä hän ei pidä! Ratsastaessa Puppe on pitkälle koulutettu ja herkkä, ja joskus saattavat kierrokset nousta. Täällä kun istut ravilisäyksissä, voit taputtaa itseäsi olkapäälle! Nuorena Puppe on esiintynyt edukseen näyttelyissä ja Kyvyt Esiin tilaisuuksissa, saaden mm. laukasta täyden 10 pistettä! 

Linkki esittelyviedoon: Youtube (koulu) ja Youtube (este)

Tähän astiset kuvat © Aada Lätti

 

Flaiders 

"Kyösti"

Latvian Sport Horse. Säkäkorkeus: 167 cm. Syntynyt 2011. 
Isä Friscati, emänisä Quidam de Revel.

Taso Ko HeB-A, Re 110 cm.

Kyösti on rehti työmyyrä. Karsinassa Kyösti on vähän härvääjä ja kaikki pitää lapsen tavoin tunkea suuhun. Toiminnallisuudestaan huolimatta Kyösti on kiltti ja rehti kaveri. Ratsastaessa Kyösti on sopivan reipas ja eteenpäinpyrkivä olematta villi tai kuuma. Hetkittäin iiiso pää painaa paljon, joka korjaantuu kun ratsastaja ei jää kannattelemaan päätä, ratsastaa pohkeesta eteen ja pitää keskivartalonsa kurissa.

Linkki esittelyideoon: YouTube (koulu) ja YouTube (este) 

 

 

Enter II 

"Edi"

Estonian Sport Horse. Säkäkorkeus: 168 cm. Syntynyt 2004. 
Isä Elar xx, emänisä Osman xx.

Taso Ko HeA-VaB, Re 90 cm.

Edi on ystävällinen herrasmiesruuna joka on aikaisemmassa elämässään pärjännyt hyvin aluetason koulukilpailuissa. Hoitaessa Edi on kiltti ja yksinkertainen, mutta ei ehkä yhtä hellyydenkipeä kun osa muista. Ratsastaessa Edillä on isot liikkeet, ja vaatiikin ratsastajalta hyvää keskivartalon hallintaa ja pehmeää kättä. Vaikka Edi ei ole missään nimessä vaikea ratsastaa, täytyy nappuloita vähän löytää. Jos ratsastaja on liian kova kädellä, ilmoittaa Edi siitä työntämällä kielen ulos. Tämä hevonen siis antaa välitöntä palautetta ratsastajalleen! Kun yhteinen sävel löytyy, on Edi todella kova vastus koulukisoissa, sillä Edillä on todella näyttävät keskiaskellajit. Esteillä Edi on todella simppeli ja suoraviivainen, sen kun ohjaa tolppien väliin niin Edi hoitaa homman kotiin. 

Linkki esittelyideoon: YouTube (koulu) ja YouTube (este)! 

  

Kapriano

"Kassu"

Latvian Sport Horse. Säkäkorkeus: 170 cm. Syntynyt 2012.

Isä Kadilak, emänisä Pedro

Taso Ko HeA, Re 90 cm.

Kassu on aivan ihanan sympaattinen tapaus, oikea hyvänmielen hevonen. Isosta koostaan johtuen joskus hiukan honkkeli ja hyötyy ratsastajan tuesta, mutta ei koskaan tekisi mitään tuhmaa. Kassu onkin vahvistunut ja edistynyt tulonsa jälkeen huomattavasti, ja on monen ratsastajan suosikki. Esteillä Kassun menee kiltisti minne pyydetään, joskus pudotuksen kera. Kassu on kuitenkin niin yritteliäs että aina jää hyvä mieli. Karsinassa Kassu on ihanan sosiaalinen ja tykkääkin kovasti rapsutuksista ja seurasta. 

Linkki esittelyvideoon: https://youtu.be/D8U9FyTWgYQ

 

Vandela

"Ella"

Eestinponi. Säkäkorkeus 140 cm. Syntynyt 2007.

Isä Vaks, emänisä Rokkar.

Taso Ko HeB, re 80 cm.

Ella on ihana kiltti ja tasainen joka tytön poni. Aikaisemmin Ella on ollut terapiakäytössä, joka kertoo siitä kuinka tasainen hän on.. Selässä voisi vaikka juoda kahvia. Ella ei ehkä loista upeilla liikkeillä tai kokoamistasollaan, vaan kiltillä ja tasaisella luonteella. Ella toimii kaikkien kanssa ja joka tilanteessa. Ulkomuodostaan huolimatta Ella on lahjakas esteponi ja ponnua onkin enemmän kun päällepäin voisi kuvitella. Karsinassa Ella on erittäin kiltti ja mutkaton. Lisäksi Ella on saanut myös kaksi varsaa.

Linkki esittelyvideoon: https://youtu.be/4EbYwHGJWz4

 

Koh-I-Noor Unique

“Kippari”


Hannoverinhevonen, syntynyt 2011. Pius Pacelli x Chasseur I. Säkäkorkeus 163 cm.
Kavattaja Kallion perhe
Cialla kilpailtavana kauden 2016. Saavutuksina mm Racing-finaalin 2. sija, 5-vuotiaiden hallimestaruuskultaa sekä HIHS:ssä 5-vuotiaiden aikaratsastusluokan voitto. Nykyään Kippari on siirtynyt pitkälti tuntikäyttöön.

Linkki esittelyvideeon: https://youtu.be/6sUUVOFPx-A (koulu), https://youtu.be/BHCqyaqmWy0 (este)

 

Kippari kesällä 110-120 cm 5-vuotiaiden luokissa 2016
Kuvaaja: Henskun valokuvaus

Sebastian V 

"Peikko"

Eestin urheiluhevonen, ESH. Säkäkorkeus: 170 cm. Syntynyt 2007. 
Isä Spartacus, emänisä  Delfin 

Taso Ko HeA, Re 120 cm.

Peikko on isosta koosta huolimatta kovin lutuinen sylivauva. Peikko on mutkaton ja miellyttävä ratsastaa kunhan saa avut läpi. Aikaisemmassa elämässään Peikko on ollut estehevosena ja hän onkin kisannut jopa 135 cm luokkiin asti. Koulupuolella Peikko on osaava, joskin joskus rungostaan hiukan jäykkä, osin isosta koostaan johtuen. Estepuolella Peikko on melko menevä, ja omaa erittäin ison laukan. Ihan heti ei tule vastaan estettä joka olisi Peikolle liian iso, ja hän innostuu sitä enemmän mitä isompaa pääsee hyppäämään.  

Linkki esittelyvideoon: https://youtu.be/zGd7WBsCH3U , 

 

Hemingway  

"Hemmo"

Liettuan urheiluhevonen. Säkäkorkeus: 165 cm. Syntynyt 2006. 
Isä Herkus, emänisä  Narcos II 

Taso Ko HeA, Re 125 cm.

Hemmo on viisas ja sympattinen herrasmiesruuna, jolla kuitenkin riittää omaa moottoria ja pilkettä silmäkulmassa. Hemmo on tullut Suomeen 5 vuotiaana, ja viettänyt koko tähän astisen uransa Veera Ihatsun kilparatsuna, napsien ruusukkeita 120-125 cm luokista. Kilpakenttien eläkekoti löytyi Solbackasta, jossa Hemmo opettaa ratsastajille herkkyyttä ja vakautta. Hemmo on kovin kiltti eikä tee turhia juhlaliikkeitä, mutta sillä on kuitenkin sen verran omaa moottoria että vähempikin apu riittää. Kun Hemmon saa pehmeäksi ja läpi, on ratsastaminen kun pilvillä tanssimista. Hypätessä Hemmo on hyvin helppo ja suoraviivainen, joskin hehtaarin mittainen laukka voi joskus aiheuttaa ratsastajalle päänvaivaa, onneksi Hemmo on kuitenkin hyvin näppärä jaloistaan.  

Linkki esittelyvideoon: https://youtu.be/atHXYjEi4Tk

 

Tepsi

"Tepsi"

Eestinponi. Säkäkorkeus: 147 cm. Syntynyt 2007. 
Isä Tommi, emänisä Regres.

Taso Ko Heb, Re 90-100 cm.

Tepsi on kiltti säheltäjä. Lempiaskellaji on kovaa. Tepsi ei koskaan tee mitään tuhmaa, mutta aina on kiire jonnekin. Tepsi onkin Peikin ratsastuskoulun ihana Ratiran, eli Räpsin varsa, ja ne jotka on molemmat ponit nähneet, tietää että omena ei ole kovin kauas puusta pudonnut. Sileällä Tepsi on suht osaava, mutta kiire meinaa joskus haitata keskittymistä. Hypätessä Tepsi on hyvinkin taitava, ja onkin ennen Solbackaan tuloa kilpaillut jopa 100cm luokissa. Karsinassa Tepsi on kiltti ja toimiva.

Linkki esittelyvideoon: YouTube 

 

Jacodis Brassys Baily

"Baily"

New Forest poni. Säkäkorkeus: 140 cm. Syntynyt 2005.

Isä Woodrow Carisbrooke , emänisä Carlo

Taso Ko HeA, Re 80-90 cm. 

Baily on joka ratsastajan unelmaponi. Lapsilla Baily on kiltti ja tasainen, pienet aikuiset saavat kuitenkin irti jo vaikka ja mitä tästä osaavasta ponista. Poni on ehkä enemmän diesel kun Ferrari, mutta osaaminen ei kesken lopu. Baily on muuttanut Suomeen Hollannista, ja onkin tullut Solbackaan meidän luottoeläinlääkäri Mona Wendeliniltä. Baily on hypännyt 80 - 90 cm luokkia ja onkin melko näppärä esteillä. Parasta Bailyssä on kuitenkin sen kiltti, tasainen ja hötkyilemätön luonne.

 

Cois Na Habhainn Kingdom

"Prinssi"

Connemaraponi. Säkäkorkeus: 159 cm. Syntynyt 2011. 
Isä, emänisä  

Taso Ko HeB, Re 90 cm.

Prinssi on herkkä hurmuripoika. Kaunis kuin karamelli, joka kiharaisella otsatukallaan ja kauniilla silmillään hurmaa jokaisen vastaantulijan. Prinssi on alunperin syntynyt Irlannissa ja on löytänyt tiensä Solbackaan Hollannin kautta. Prinssi on kiltti ja osaava, mutta hiukan herkkä. Prinssi ei pidä siitä että selässä riisutaan takkia tai heilutellaan käsiä, silloin hän ahdistuu. Myöskään raipat eivät ole Prinssin mieleen. Prinssi on kuitenkin kiltti ja hyväntahtoinen, vaikka joskus elämä tuntuukin ahdistavalta. Prinssi hyppää oikein näppärästi ja mitään katsomatta. Hoitaessa Prinssi on kiltti ja helppo, joskin valkoinen väri vaatii ratsastajalta hyviä harjauslihaksia.

 

 

Doyher Rhiannon

"Lihis"

Connemara poni. Säkäkorkeus 147 cm. Syntynyt 2010.

Taso Ko HeB, Re 80 cm

Esittely tulossa! 

 

Vickerstown Gentle

"Irkku"

Irish Sport Horse. Säkäkorkeus 155 cm. Syntynyt 2012.
Isä Gentle Diamond, emänisä Master Imp xx

Taso Ko HeB-A, Re 80-90 cm

Esittely tulossa! 

 

Life´s Good

"Lassi"

Tsekin puoliverinen. Säkäkorkeus 172 cm. Syntynyt 2008.

Taso Ko HeA, Re 80-90 cm

Esittely tulossa! 

Pariis

"Pate"

Torinhevonen. Säkäkorkeus 168 cm. Syntynyt 2008.
Isä Premial, emänisä Aston xx

Taso Ko HeB-A, Re 80-90 cm

Esittely tulossa! 

 

Kenedija

"Diiva"

Latvian urheiluhevonen . Säkäkorkeus 169 cm. Syntynyt 2008.
Isä Calano II, emänisä Master Vintas

Taso Ko HeA, Re 90 cm

Esittely tulossa! 


Yhteystiedot

Puhelin:045 65 11 505
Sähköposti: cia@stallsolbacka.fi

Lepsämäntie 316
01800 Klaukkala

Y-tunnus: 2701297-6

Suomen Ratsastajainliitto